Blog

Ravioli ala Sašo

  |   GLAVNE JEDI, kulinarika, recepti   |   No comment

RAVIOLI S KISLO REPO IN KRVAVICO, OMAKA IZ RDEČE PESE, OCVIRKI

 

Sestavine za 2 osebi:

 Čas kuhanja (60 min)

  • 1 žlica ocvirkov
  • 1 Beljak

NADEV:

  • 0,5 termično obdelane krvavice
  • 1 žlica masla
  • 1/3 čebule
  • 1strok česna
  • kisla repa
  • 1dcl rdečega vina
  • kumina

OMAKA:

  • 1 žlica masla
  • 1 rdeča pesa
  • vejica rožmarina
  • sol
  • alpska smetana

TESTO:

  • 120g ostre moke
  • 3 rumenjake
  • ščepec soli
  • žlica olivnega olja

PRIPRAVA

  1. Rdečo peso olupimo, narežemo na čim manjše koščke in skupaj z vejico rožmarina približno 5 minut pražimo na maslu. Zalijemo z vodo in kuhamo toliko časa, da se pesa povsem zmehča. Med kuhanjem jo večkrat poskusimo in po okusu solimo.
  2. Medtem ko se pesa kuha, pripravimo testo za raviole. Moko stresemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico, v katero dodamo rumenjake, sol in olje. Počasi vmešavamo moko, da dobimo grobo testo, ki ga nato dobro pregnetemo, da postane povsem gladko in dobimo mehko kepo brez grudic. Testo zavijemo v prozorno folijo za živila in pustimo, da malo počiva.
  3. Krvavico olupimo ter notranjost prepražimo na maslu, sesekljani čebuli in česnu. Kislo repo dobro odcedimo in dodamo v ponev s krvavico. Vse skupaj malo popražimo, da se sestavine med seboj lepo povežejo, zalijemo z rdečim vinom, začinimo s kumino in kuhamo še toliko časa, da vino izpari. Odstavimo in nadev ohladimo.
  4. Testo za raviole tanko razvaljamo in iz njega izrežemo kroge. Na sredino krogov z žličko položimo nadev in ga s prsti stisnemo v kepico. Robove krogov premažemo z beljakom, nato pa oblikujemo raviole, ki jih skuhamo v osoljenem kropu (kuhani so, ko priplavajo na površje).
  5. Na olju hrustljavo popražimo ocvirke. Ko je pesa kuhana, ji dodamo smetano in jo skupa s tekočino, v kateri se je kuhala, pasiramo toliko časa, da dobimo povsem gladko in ravno prav tekočo omako.
  6. Na krožnike serviramo po tri raviole in jih prelijemo s pesino omako. Po vrhu potrosimo popražene ocvirke. Pripravljeno jed postrežemo.

 

 

 

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.