Blog

Piščančja rolada s sirom, zavita v slanino

  |   GLAVNE JEDI, kulinarika, recepti   |   No comment

Sestavine za 2 osebe:

Čas kuhanja: cca 60 min
  • 300g piščančjih prsi
  • 150g slanine
  • Košček masla

Nadev:

  • 50g cedar sir
  • 50g ementaler
  • Drobnjak
  • sol
  • Črni poper

Priloga:

  • 1 paprika
  • 2 mala korenja
  • 200 g špargljev
  • 3 mali paradižniki

 

Navodila za pripravo:

Piščančja prsa prerežem, jih razpremo, ter potolčemo na približno 0,5-1cm debeline. Nato zložimo slanino eno zraven druge, tako da se trakci med seboj prekrivajo. Na slanino položimo piščančja prsa, na katera enakomerno razporedimo nariban sir in narezan sveži drobnjak. Na koncu rahlo solimo in popramo. Rolado tesno zvijemo. Ko je zvita, jo zavijemo v alu-folijo. Konce folije tesno zavijemo kot “bonbonček”. Rolado pečemo v pečici na 180 stopinj približno 35 minut.

 

Med tem ko se rolada peče, narežemo šparglje na kolobarje, papriko na koščke in korenje na trakce. Nekaj špargljev pustimo tudi celih. Pripravljeno zelenjavo pražimo na maslu, toliko časa da se zmehča. Prvo pražimo korenje in šparglje, nato dodamo papriko. Ko je zelenjava pripravljena, jo pokrijemo, da počaka na serviranje.

Zadnjih 10 minut, k roladi v pečico položimo predhodno z olivnim oljem pokapane paradižnike.

Po 35 minutah vzamemo rolado in paradižnike iz pečice. Paradižnike pokrijemo, rolado previdno odvijemo in jo na raztopljenem maslu popečemo z vseh strani, da slanina dobi lepo barvo. Na koncu preden jo razrežemo, jo pustimo počivat 5 minut. Postrežemo skupaj s paradižniki in sotirano zelenjavo.

 

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.