Blog

Goveji zrezki s popečeno polento

  |   GLAVNE JEDI, kulinarika, recepti   |   No comment

Čas kuhanja:45 minut

Sestavine za 2 osebe :

  • 300g mariniranih govejih zrezkov
  • Čajna skodelica (2dcl) instant polenta
  • Drobnjak
  • Maslo
  • Olivno olje
  • sol

 

Navodila za pripravo:

Nalijemo vodo v posodo za pripravo polenta. Ker želimo da je polenta bolj gosta, naredimo razmerje nekje 1skodelica polenta, 2,5 skodelice vode. Vodo solimo. Ko voda zavre, v njo vmešamo polento in košček masla, da bo polenta bolj rahla in boljšega okusa. Na koncu v polento vmešamo še predhodno narezan drobnjak. Mešamo približno dve minuti, nato polento odstavimo, in jo prelijemo v manjši pekač, kjer jo pustimo da se ohladi. Sam jo sicer postavim kar v zmrzovalnik, kljub temu, da to ni najbolje za zmrzovalnik (upsJ). Sedaj pripravimo goveje zrezke. Predhodno marinirane, jaz jih kupim pri odličnem mesarju v škofji loki (Štajnbirt), ki poskrbi, da zrezke samo vržem na vročo ponev s kapljico olja, ter jih na vsaki strani popečen približno minutko in pol. Zrezke prestavim na krožnik, ter jih pokrijem, da malo počivajo. Ko se polenta ohladi (strdi), jo z modelčkom izrežem iz pekača, ter popečem na ponvi z maslom. Na koncu pred postežbo , pripravljeno jed potresemo z drobnjakom.

Opombe:

Sam se zaradi športa izogibam omakam in drugim razvadam, ki bi seveda samo jed naredile še boljšo. Odvisno od tega kakšni so vaši okusi, pa lahko k polenti naredite tudi kakšno sladko, ali pa slano omako. Sam sem si v preteklosti pripravil omako iz suhih sliv, ki je odlična v kombinaciji s polento.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.