Blog

Polnjena piščančja prsa s pire krompirjem in zabeljenim brstičnim ohrovtom

  |   GLAVNE JEDI, recepti   |   No comment

 

VIDEO PRIPRAVE RECEPTA

Čas kuhanja: 30 minut

Čas priprave: 20 minut

Sestavine za 2 osebi :

  • 400g piščančjih prsi
  • 60g špinače
  • 60g ricotta sira
  • ½ čebule
  • 2,5 čajni žlički kaper v soli
  • 25g parmezana
  • 25g chedar sira
  • 4 srednje veliki krompirji
  • Brstični ohrovt
  • 1 strok česnja
  • Čajna žlička grškega jogurta
  • 70g masla
  • drobtine
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček (mleti)
  • rdeča paprika v prahu
  • sončnično olje
  • mleko
  • 1 žlica olivnega olja

 

 

Navodila za pripravo:

 

Nastavimo pečico na 200 stopinj.  Narezano čebulo v ponvi na maslu pražimo da postekleni. Dodamo špinačo, premešamo in po približno dveh minutah dodamo ricotto. Vse skupaj solimo in po dveh minutah, ko nastane kompaktna zmes, odstavimo iz kuhališča, ter pokrijemo s pokrovko. V piščančja prsa naredimo pravokotno na prsa zareze v razmaku približno enega, ali dveh prstov. Odvisno, koliko želimo prsa napolniti. Piščančja prsa sedaj postavimo na peki papir v pekaču, jih po robu s čopičem rahlo namažemo z olivnim oljem, nežno solimo in popramo, ter jih z malo čajno žličko napolnimo. Ko je polnilo v vseh “žepkih” povrhu potresemo s predhodno naribanim parmezanom in chedar sirom, ter v mikserju zdrobljenimi kaprami. Vse skupaj na koncu še začinimo z rdečo paprika, poprom in malo soli. Pripravljena polnjena prsa postavimo v pečico in jih pečemo od 20 do 25 stopinj. Da boste prepričani, da so prsa v sredini pečena, si lahko pomagate s termometrom. Zapičite ga v najdebelejši del mesa, in ko temperatura pokaže 75 stopinj, so piščančja prsa pripravljena. Med pripravo mesa, postavite v eno skledo osoljene vode brstični ohrovt, in ga potem ko zavre, kuhate pri nežnem vretju še približno 15 minut. V drugi posodi pa skuhate krompir. V osoljeno vodo strete strok česnja, tri ščepce muškatnega oreščka, ter olupljen in na koščke narezan krompir. Ko se krompir zmehča, ga odstavite, odlijte vodo, ter v posodo dodajte maslo, mleko ter žlico grškega jogurta. Z tlačilko krompir zmešamo. Koliko masla in mleka dodamo, je  odvisno od tega kakšen pire krompir imate radi.  Med kuhanjem krompirja in brstičnega ohrovta, pripravimo drobtine za zabeljenje brstičnega ohrovta. V kozici na srednji temperature segrejemo olje, ter drobtine. Ob sportnem mešanju. Opazujemo, ko drobtine porjavijo, jih odstavimo.

Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz pečice, celoten pekač pokrijemo z alu folijo, ter pustimo počivati približno 5 minut. V posodo v kateri se je kuhal brstični ohrovt in iz katere smo odlili vodo, sedaj primešamo drobtine. Vse skupaj nežno zmešamo da ohrovt ne začne razpadati.

Postavimo na krožnik in uživamo ob dobrem obroku.

 

Opombe:

 

/

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.